Cima al Genovese - Tweede Gang
Soort preparaat:
Tweede Gang
Onkosten:
Difficult
Bereidingstijd:
Lang
Beschrijving:
Traditioneel, werd dit gerecht klaargemaakt door de mensen in Genua om kliekjes op te gebruiken.
Na pesto en farinata, is de ?Cima? een van de beroemdste Genovese gerechten. De zanger Fabrizio de Andr? heeft zelfs een lied aan dit gerecht gewijd.
Belangrijkste ingrediënten:
Ingredi?nten voor 4 personen:
750g glazige aardappelen
400g schoongemaakte inktvis (bijvoorbeeld van de visboer)
1 bosje basilicum
olijfolie
25g kappertjes
1 eetlepel(s) pesto Genovese
2 eetlepel(s) citroensap
witte peper, zout
Bereidingswijze:
Bereiding:
Schil de aardappelen, snij ze in blokjes in kook ze in kokend water.
Ondertussen, snij de schoongemaakte inktvis in ringen. Verhit wat olie in een koekenpan en sauteer de
inktvisringen, breng op smaak met zout en peper.
Prak de kappertjes grof met een vork in een kom. Meng de pesto, citroensap en wat olijfolie met de
kappertjes. Meng aardappelen voorzichtig met de inktvis (zonder nat). Spatel er voorzichtig de helft van
de basilicum doorheen en gebruik de andere helft om de salade te garneren.